Jog
ISMÉT HALADÉKOT KAPNAK A MŰSZAKIRA AZ AUTÓSOK

ISMÉT HALADÉKOT KAPNAK A MŰSZAKIRA AZ AUTÓSOK

Loading...

Ahogyan a tavasszal elrendelt korlátozások idején, a most bevezetett új szabályoknak megfelelően is kapnak némi haladékot azok, akiknek az autójuk műszaki érvényessége a korlátozások alatt járna le.

Mint azt már tudjuk, sajnos a COVID-19 járvány miatt a Kormány ismét korlátozásokat volt kénytelen elrendelni a lakosság egészségének megóvása érdekében. 2020. november 4-én lépett hatályba a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet.

A fenti jogszabály kiegészítésére alkották meg a a veszélyhelyzet idején az okmányokra, továbbá az ügyintézésre vonatkozó egyes szabályok megállapításáról szóló 500/2020. (XI. 13.) Korm. rendeletet. A hivatkozott kormányrendelet 1. § (1) bekezdése kimondja:

“A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányok – ideértve különösen a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét, illetve a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 89. § (1) bekezdése szerint meghosszabbított érvényességű okmányokat is – a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényesek”

Tehát, ha a gépjármű műszakija 2020. november 4-ét követően járna le, akkor majd a veszélyhelyzet megszűnését követően 60 napon belül kell gondoskodni a műszaki vizsgáztatásról. Azt, hogy honnan kell számítani a 60 napot, egyelőre még bizonytalan.

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?